Régiók találkozása 2005


    [Next] [Last]

A fotókért köszönet Szinyei Andrásnak!
Kattints a képre!
Kattints a képre!
Kattints a képre!
Kattints a képre!
       
Kattints a képre!
Kattints a képre!
Kattints a képre!
Kattints a képre!
       
Kattints a képre!
Kattints a képre!
Kattints a képre!
Kattints a képre!
       

 

Az Egyesület éves konferenciáját az idén Tokajban rendeztük meg 2005. október 14-15-én. A konferencia megnyitóját Dr. Kocziszky György a Terület- és településfejlesztők Magyarországi Egyesületének elnöke tartotta. Köszöntőt mondott Dr. Szabó György az Országgyűlés Területfejlesztési Bizottságának elnöke.
A konferencia során színvonalas előadások hangzottak el a „A tokaji turizmus szerepe a kistérség felzárkóztatásában” /Kedves Csaba, a Tokaji Kistérségi Iroda vezetője/, „A borút, mint attraktivitás lehetőségei a hegyaljai turizmus fejlesztésében” /Pataky Sándor Ákos, a Tokaj-Hegyaljai Borút Egyesület elnöke/, „A Tokaji Tourinform Iroda szerepe a térség idegenforgalmának növelésében.” /Nagy Júlia, a Tokaji Tourinform Iroda vezetője/, témakörökben.
A konferencia részvevői délután megtekintették a Tokaji Múzeumot, majd ezt követően tartalmas kerekasztal beszélgetésre került sor Tokaj és térségének stratégiai fejlesztése témakörben, Májer János, Tokaj város polgármester, Bodonyi Csaba, Tokaj város főépítésze és Kedves Csaba, a Tokaji kistérségi iroda vezetője irányításával.
Az esti kulturális program (borkóstolás) során a részvevők közelről is megtapasztalhatták a város fő attrakcióját jelentő tokaji borokat, megismerhették a borkészítés és fogyasztás múltbeli és jelenlegi tendenciáit.
A konferencia második napján kiselőadások hangzottak el az Egyesület tagjai részéről. Bartyik Zsuzsanna Szentgotthárd idegenforgalmi fejlesztési programjával, Gulya István az ipari örökségünk turisztikai hasznosításával, Péter Zsolt az indikátorok alkalmazása a turisztikai fejlesztésekkel kapcsolatos gondolatait osztotta meg a hallgatósággal.
A konferencia záró programja keretében a konferencia részvevői sétahajózáson vettek részt a Tiszán.